Galéria

Idén május 10-én került megrendezésre a Cseppkő Gyermekotthoni Központ és a Cseppkő Óvoda hagyományos eseménye, a Közbiztonsági nap, amelynek elsődleges célja, hogy a résztvevő gyerekek játékos formában sajátítsanak el a mindennapi életük során is hasznos biztonsági és életvezetési ismereteket.

A rendezvényt Kövesdy Katalin a Cseppkő Óvoda Igazgatója, valamint Dr. Herczeg Krisztián a Cseppkő Gyermekotthoni Központ Igazgatója nyitotta meg, majd tisztelettel köszöntötte a II. kerületi Önkormányzat képviseletében megjelent Dankó Virág alpolgármester asszonyt, aki ugyancsak köszöntötte a rendezvény résztvevőit.

A rendezvényre azonban nemcsak a két intézmény növendékei kaptak meghívást, hanem a II. kerület más óvodáinak és iskoláinak gyermekei is, így a csütörtökön 9 órakor kezdődő megnyitót és a Hahó együttes énekesének műsorát már népes gyereksereg várta a Cseppkő utcában. A programsorozat egészen 12 óráig tartó délelőtti blokkján javarészt óvodások vettek részt, a hatalmas zöld területen ideiglenes tábort verő tűzoltóautó, rendőrautó és rendőrmotor azonban az ebédszünet után érkező, egészen addig a padokat koptató iskolásokat is megvárta, csakúgy, mint a Békásmegyeri Vándor Kerékpáros Klub bringaparkja, valamint a különböző sport- és kézműves foglalkozások.

Az egyes helyszíneken az iskolások és óvodások rengeteg olyan fontos tanácsot hallhattak a játék közben, amikkel felvértezve nagyobb biztonságban közlekedhetnek az utcán, bátrabban és felkészültebben viszonyulhatnak az esetleges vészhelyzetekhez, könnyebben hozhatják meg a helyes döntést a szorult helyzetekben, nem utolsósorban pedig az óvodában, az iskolában, az otthonukban, illetve a gyermekotthon falai között is nagyobb biztonságban érezhetik magukat. A csütörtöki nap tehát amellett, hogy a kerületi rendvédelmi szerveknek és a támogatóknak köszönhetően sok érdekességet, mókát és szórakozást tartogatott, felettébb hasznosnak is bizonyult.