Galéria

December 6-át minden évben gyermekek milliói várják izgatottan, hiszen ezen a napon érkezik meg hozzájuk a Mikulás. Természetesen nem voltak ezzel másképp a Cseppkő Gyermekotthoni Központ lakói sem, akik a nagyszakállú érkezésére már novemberben elkezdtek készülni nevelőik segítségével.

Az ünnepi programok sorozatát december 4-én az intézmény hagyományos ünnepsége, a Támogatói Mikulás nyitotta. Az eseményen elsőként a Cseppkő igazgatója, Dr. Herczeg Krisztián köszönte meg a jelenlévőknek az adományokat, a felajánlásokat és az egész éves támogatást, majd színpadra léptek a gyermekotthon lakói is.

A Cseppkőbe is ellátogatott a Mikulás
 
Az óvodás- és iskoláskorú gyerekek énekes és táncos produkciókkal, versekkel, valamint saját készítésű ajándékokkal köszöntötték az őket támogató szervezeteket, cégeket, illetve magánszemélyeket. Az estét állófogadás zárta, amelyen a támogatók válthattak is néhány szót a gyerekekkel és az intézmény dolgozóival.

Az ünneplés másnap, december 5-én folytatódott tovább, a Cseppkőbe ugyanis már ekkor bekopogtatott a Mikulás. A gyerekek délután társaiknak is bemutatták ünnepi produkcióikat, majd miután az utolsó fellépő is elhagyta a színpadot, valamennyien a Mikulás elé siettek, aki az otthonegységeket körbejárva ajándékokkal és édességekkel teli csomagokat osztott szét közöttük.