Galéria

A Cseppkő Gyermekotthoni Központ nevelőszülői hálózata 2015 februárja óta működik. Az azóta eltelt négy esztendő során 62 gyermek tartozott a hálózathoz, amely jelenleg 42 kiskorú nevelését látja el. A gyermekek létszáma folyamatosan változik a hazagondozások és a családba fogadások miatt.

A hálózat napjainkban 9 nevelőszülővel a Nógrád megyei Szirákon, 1-1 nevelőszülővel pedig az ugyancsak nógrádi Béren, illetve Budapesten van jelen. A helyi önkormányzatokkal, iskolákkal és óvodákkal kiváló kapcsolat alakult ki valamennyi településen.

Az itt nevelkedő gyermekek tanulmányi eredménye kivétel nélkül jó, eredményes. Az elmúlt négy évben igazolatlan hiányzásra, szökésre, vagy bűncselekmény elkövetésére nem volt példa.

A nevelőszülői hálózatban élő gyermekek folyamatosan részesülnek a Cseppkő Gyermekotthoni Központba érkező adományokból, valamint rendszeresen részt vesznek az intézmény által szervezett nyári táborokon, kulturális programokon, vetélkedőkön.

A hálózat minden esetben igyekszik jó kapcsolatot kialakítani a gyermekek szüleivel vagy kapcsolattartó családtagjaival.