Galéria

A Kárpát-medencei Sportakadémia „Birokra Magyar!” programja több sportágban nyújt sportolási lehetőséget a gyermekvédelmi szakellátás gondozásában élő gyerekek számára. Ennek egyik első állomása a Cseppkő Gyermekotthonban elkezdődő birkózás, amelyhez több fővárosi gyermekotthon lakói is csatlakoztak.

A rendszeres edzések elindulása előtt a gyerekek és nevelőik nyílt, bemutató foglalkozás keretében ismerkedhettek a sportággal, hogy eldönthessék csatlakozási szándékukat. A bemutatón közel 100 gyerek és kísérő vett részt, többségük be is állt kipróbálni a gyakorlatokat és rövid küzdelmeket.

A rendezvényt Dr. Herczeg Krisztián igazgató nyitotta meg. Jelen volt Gősi Tamás, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság társadalmi kapcsolatokért felelős referense és Horváth Gábor, a Fővárosi Gyermekvédelmi Intézmények Üzemeltetési Szervezetének igazgatója.

Majoros István olimpiai bajnok, a Sportakadémia szakmai igazgatója és Balogh Vilmos vezetőedző irányították az edzést, a bemutatót a Kárpátaljáról származó sportolók tartották.

A gyerekek szinte azonnal ráéreztek a birkózás élvezetére, megértették és elfogadták a sportágra jellemző fegyelmezett és sportszerű viselkedés fontosságát. Sokan jelezték, hogy szeretnének rendszeresen járni az edzésekre és nagy izgalommal várják ezeket!