Galéria

Február 2-án, pénteken vette kezdetét az országos hírű tehetségkutató verseny, a Cseppkő Gyermekotthoni Központ lelkes munkatársai, valamint a szervezésben velük szorosan együttműködő Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fővárosi Kirendeltsége és a Fővárosi Gyermekvédelmi Intézmények Üzemeltetési Szervezete által nyolcadik alkalommal kiírt és megrendezett Varázscsepp, amely a gyermekvédelmi alap- és szakellátásban élő gyermekek, illetve fiatal felnőttek számára nyújt bemutatkozási lehetőséget.

A népszerű Ki mit tud?-ok hangulatát idéző megmérettetés idei selejtezője három napon át, péntek délelőttől vasárnap délutánig zajlott, az ország tizenegy megyéjéből érkező tehetségek pedig - akik közül a legfiatalabb 7, a legidősebb 23 éves volt - öt kategóriában indulhattak el. Az elmúlt évekhez hasonlóan idén is a vers- és prózamondók csoportja volt a legnépesebb a maga negyvenkilenc indulójával, míg énekes produkcióval harminchatan, táncműsorral huszonhatan, hangszerrel a kezükben tízen, egyéb előadást bemutatva hatan léptek színpadra.

Ám mivel a Varázscsepp egy verseny, és a számos minőségi produkció közül csak a legjobbak juthattak a középdöntőbe, az előadótérrel szemben felállításra került egy díszes asztal, amelynél a fellépők minden mozdulatát árgus szemekkel figyelő szakmai zsűri - a táncos és balettmester Zámbó Vivien, az Inconcert Kft. ügyvezetője, Balassa János, Honecz István színész és énekes, továbbá Balogh József táncművész és koreográfus - foglalt helyet. A zsűritagok ugyanakkor nemcsak a pontozással és a továbbjutók rangsorának megállapításával foglalatoskodtak, hanem azzal is, hogy dicsérő szavakkal, tanácsokkal, nem utolsósorban építő jellegű kritikákkal lássák el a reflektorfényben állókat, akiket a közönség soraiban ülők mellett az őket elkísérő felkészítők is büszkén tapsoltak meg.

A selejtezőből továbbjutó versenyzők legközelebb február 24-én, szombaton térnek vissza a Cseppkő színpadára, akik pedig a középdöntőben is lenyűgözik a zsűrit, március 25-én, vasárnap a Marczibányi Téri Művelődési Központ deszkáira is felléphetnek.