Galéria

Ügyes kezű, alkotói vénával megáldott gyerekek látogatják szerdánként a gyöngyfűző szakkört a könyvtárban, jó időben a teraszon. Alkotói játékokkal ismerkednek, ezek segítik felfedezni, milyen öröm saját kezükkel életre hívni a képzeletükben megszületett figurákat, tárgyakat.

A gyöngyök sokféleségének köszönhetően előbb-utóbb megtalálja mindenki a kedvére való technikát. Gyerekeink ékszereket, damilra vagy drótra fűzött állatfigurákat, virágokat készítenek legszívesebben, amelyek formálhatók maradnak és elkészültük után játszani tudnak velük.

A gyöngyformák létrehozása fejleszti a kézügyességet, a kreativitást, a színérzéket. Az alkotásokra fordított idő edzi a szakkörösök türelmét, figyelmét, ráadásul a siker azt az érzést is megismerteti velük, hogy a létrehozott tárgyak ajándékozásával további örömöket szerezhetnek nemcsak a megajándékozottnak, hanem önmaguknak is.

A nagyobbakat a bonyolultabb fűzési technikák mellett a népi ékszerkészítés hagyományaiba is beavatjuk. A gyöngyszövési módszereknek köszönhetően a szakkör látogatói kedvet kaphatnak más kézimunkák­hoz is, például a varráshoz vagy a szövéshez.

Sok szép ékszer és szeretnivaló állatka dicséri az ügyes kezek munkáját.