Galéria

Büszkék vagyunk saját újságunkra, amelynek első két lapszámát CSÚMI névvel adtuk ki (elnevezéséhez összevontuk a Cseppkő Újság Minden Ifjoncnak szavak kezdőbetűit). Ezeket a kiadványokat egy azonos című hírlevél, majd az új névvel és elképzeléssel szerkesztett Cseppkő Magazin követte.

Az első számok szerzői főleg felnőttek voltak, hogy példát mutassanak, kedvet csináljanak a gyerekeknek a „lapcsináláshoz”, hiszen ez az újság a cseppkős ifjúságé! Elképzeléseink szerint ők írják, szerkesztik majd a lapot, a felnőttek segítségével természetesen.

Ezért gondoltunk rá, hogy újságíró szakkört alapítunk. Első „nekifutásra” közreműködésre kértünk egy újságírót, aki korábban szintén a Cseppkőben nevelkedett. Sok gyerek érkezett az indító megbeszélésre, ahol ecseteltük, milyen nagyszerű érzés, ha valakinek megjelenik egy írása, amelynek végén szerzőként olvasható a neve. Milyen büszkék lesznek rá a nevelői, a társai! Egyelőre a siker még várat magára, de nem adjuk fel, előbb-utóbb megvalósítjuk elképzelésünket, lesz saját nevelésű írói gárdánk!

Legyél te is a Cseppkő Magazin szerzőtársa! Írj egy történetet, rajzolj, fényképezz, légy tanácsadó valamiben, ami érdekel, amit jobban tudsz másoknál, van humorod – írj szellemes karcolatokat. A lényeg: mutasd meg magad, mutasd meg másoknak miben vagy jó, mondd el a vélemé­nyedet, a tapasztalatodat!

Hidd el: az írás, az újságírás, a kommunikáció nem ördöngösség! Megtanulhatod, és ha egy kicsit is igyekszel, tapasztalni fogod, hogy az íráskészségednek, a kommunikációs jártasságodnak milyen nagy hasznát veszed majd az iskolában, a mindennapi életben!

Várunk a szakkörben! Hallasd a hangodat, öntsd szavakba a gondolataidat, csináljunk együtt egy érdekes, színes újságot!