Galéria

Március 2-án ismét egyedi, "zenén túli" koncertet adott a Kossuth-díjjal és Nemzet Művésze címmel kitüntetett zongoraművész és karmester, Vásáry Tamás, aki régóta elkötelezett a nehéz életkezdésű gyermekek támogatásában, alapítványán keresztül pedig közel egy esztendeje segíti és motiválja az állami gondozásban nevelkedő fiatalokat.

A gyönyörű helyszínen, a Pollack Mihály téren álló Festetics Palotában megrendezett jótékonysági esten kiemelt figyelemben részesültek a Cseppkő Gyermekotthoni Központból érkezett tehetségek, akik bemutatkozási lehetőséget kaptak a koncerten, mi több, együtt is zenélhettek Vásáry Tamással, aki gyermekként a világhírű Dohnányi Ernő tanítványa volt, majd az ötvenes évek közepén tanársegédként Kodály Zoltán munkáját segítette a Zeneakadémián.

Az emlékezetes hangversenyen azonban nemcsak a legendás zongoraművészt és az általa előadott csodálatos Beethoven-művet, a Holdfény szonátát ismerhették meg a jelenlévők, hanem vendégét, az operaénekes Marton Évát is. A Kossuth-díjas, 2014-ben Nemzet Művésze címmel elismert szopránénekesnő érdekfeszítően beszélt pályafutásáról és a színpadon megélt élményeiről, míg a rendkívül gazdag életútjáról készült kisfilm ugyancsak nagy hatást gyakorolt a közönség soraiban helyet foglaló gyerekekre.

A Cseppkő Gyermekotthoni Központ ezúton is köszöni a Vásáry Tamás Alapítványnak, hogy növendékei részt vehettek a péntek esti jótékonysági koncerten, illetve életre szóló élményben részesülhettek azzal, hogy találkozhattak és együtt zenélhettek a magyar klasszikus zenei élet kiemelkedő alakjaival.