Galéria

A Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság Fővárosi Kirendeltsége a nyár első napján, június 1-jén rendezte meg harmadik alkalommal a Tehetség Határok Nélkül című éves gáláját, amelyre tizenhat magyarországi megyéből és Kárpátaljáról érkeztek gyermekvédelmi szakellátásban, gyermekotthonokban és nevelőszülői ellátásban nevelkedő gyerekek és fiatal felnőttek.

Az eseménynek az előző évekhez hasonlóan ezúttal is a hátrányos helyzetű tehetségek segítésében elkötelezett Nemzeti Színház vezetése - élén Vidnyánszky Attila igazgatóval - biztosította helyszínt, így a közel harminc bátor résztvevő pénteken délután a fővárosi teátrum nagyszínpadán léphetett fel, azokon a deszkákon, amelyeken a hazai színházi élet legnagyobb alakjai is gyakran megfordulnak.

A gála családias hangulatát fokozta, hogy a fellépők többségét a közönség nagy része régi ismerősként köszönthette, hiszen a legtöbben megmérettették magukat a tavaszi tehetségkutató versenyen, az idén nyolcadik alkalommal megrendezésre kerülő Varázscsepp Országos Tehetségkutató Versenyen is, amelynek döntőjében sokan közülük szép helyezést értek el.

Ennek megfelelően egytől egyig kiválóan felkészült gyerekeket láthattak a színpadon a közönség soraiban ülők, akik minden produkciót elismerő tapsorkánnal díjaztak. A remekül szervezett gálán a Cseppkő Gyermekotthon néhány lelkes lakója is részt vett: a legkisebbek között a Harmatcsepp névre hallgató, nyolcfős tánccsoport és a versmondó Kovács Szabina, a nagyobbak között pedig az énekes Mezei Tímea, illetve a szavaló Suki Tamara képviselte az intézményt.