Galéria

A DuEn Rally április 7-én, szombaton rendezte meg kilencedik alkalommal éves jótékonysági programját, az Örömautózást, amelynek elsődleges célja a betegséggel küzdő, illetve a gyermekvédelmi ellátásban élő gyermekek támogatása és megörvendeztetése.

Az 1986 óta a Formula-1-es magyar nagydíjaknak is otthont adó Hungaroringen megtartott eseményre a Cseppkő Gyermekotthoni Központból huszonketten látogattak el, s valamennyien remekül szórakoztak. A legtöbben közülük azonnal beültek a népes számban megjelent versenyzők minden extrával felszerelt sportkocsijaiba, rallycross autóiba és terepjáróiba, míg a bátrabbak bukósisakot ragadtak, majd tettek is egy szélsebes kört a tapasztalt pilóták oldalán.

Ám a gyerekek nemcsak a száguldás páratlan élményét és a mitfárerek munkájának nehézségeit tapasztalták meg első kézből a késő délutánig tartó rendezvényen, hanem olyan kiegészítő programokon is részt vettek, mint a kutyaterápia, a masszázs, a bűvészbemutató, valamint az arcfestés. A kilátogatóknak mindemellett finom ebéddel, plüssállatokkal, a nap végén pedig ajándékcsomaggal kedveskedtek a szervezők, így a mogyoródi versenypályán töltött vidám órák után a hazaút is igazán mosolygósra sikerült.