Galéria

Sokak számára nem ismert tény, hogy a gombfoci (vagy más néven szektorlabda) ugyanolyan hungarikum, mint a Kalocsai fűszerpaprika, a pálinka vagy a Rubik kocka. A játékra méltán lehetünk büszkék, hiszen a világranglista első helyeit mind magyarok uralják, és ez gyakorlatilag a megszületése óta így áll.

2015. március 20-án, pénteken ellátogatott hozzánk a magyar gombfoci két igen neves képviselője, Magyar Antal és Farkas Gábor, akik egyenként megnyertek két világbajnokságot és négy Európa bajnokságot. Antal egy Föderációs kupával is dicsekedhet.

A foglalkozáson 40 gyermekünk vett részt, a focistáink a pályáról jöttek be, hogy megnézzék közelebbről, mitől olyan jó ez a sport, továbbá jelen voltak a Hűvösvölgyi Gyermekotthon lakói is. Igazgató Úr, Dr. Herczeg Krisztián, a gyermekek nevelői és a gyermekek ugyanolyan kíváncsian hallgatták Gábort és Antalt, amikor meséltek egy kicsit a játék történetéről, hogy mi a különbség a 12 érintéses, a 3 és az 1 érintéses szektorlabda között és, hogy milyen a hangulata az edzéseknek, amelyek ugyanolyan kemények, mint bármely más sportágban. Ezt követően bemutatták, hogyan is játsszák a játékot, mik a szabályai, hogyan kell labdát lőni, stb.

Amit pedig a legjobban vártak a gyerekek, természetesen az volt, hogy ők maguk is kipróbálhassák. Amennyire egyszerűnek tűnt, olyan keveseknek sikerült végül labdát csavarni vagy megemelni a kapus felett. Ettől függetlenül mindenki kitartóan próbálkozott és élvezte a játékot.

A pályák és két csapat nálunk maradt, hogy elindulhasson a gombfoci-edzés. Egy újabb foci, amiben tehetségesek vagyunk, és ha más gyermekvédelmi intézmények is nyitottak a lehetőségre, nagyon izgalmas meccsek elébe nézünk.